Cum îngrijesc extensiile?

Pentru că există multe fete care nu au avut niciodată extensii și nu știu ce presupune îngrijirea acestora, am decis să scriu câteva indicații legate de întreținerea acestora. Prin urmare:

  • toate extensiile permanente(microring, keratină, tape-on, cusute) necesită o pieptănare mai de jos, nu din rădăcină. Extensiile cu clips și cozile se spală/piaptănă separat și nu presupun o atenție sporită.
  • este recomandat ca să folosiți măști pentru hidratarea părului și balsam pentru păr deoarece extensiile nu au rădăcină proprie și părul nu are altă sursă de hrănire.
  • este recomandat ca, în cazul în care folosiți des placa de păr, ondulatorul sau alte aparate pe bază de căldură, să folosiți și soluții care protejează părul. Deasemenea, în aceste cazuri, trebuie ca orice procedură aplicată să se facă pe lungime și nu de la rădăcină fiindcă altfel riscați să încălziți keratina, microringul sau banda adezivă și să vă treziți cu ele în mână.
  • din experiența pe care am avut-o cu zeci de cliente de-a lungul celor 8 ani de aplicat extensii, vă pot spune că extensiile pot supraviețui cu orice fel de șampon atât timp cât acesta face bine părului dvs. Totul e să descoperiți ce vi se potrivește tipului dvs. de păr și să nu uitați de balsam. Unele cliente și-au întreținut părul și cu placenta, un tratament de păr care se găsește la prețuri foarte mici. Desigur, dacă vă aplicați extensiile la saloane, vă vor recomanda produsele lor profesionale care, din punctul lor de vedere, sunt “indispensabile” îngrijirii extensiilor.
  • este recomandat ca, în timpul somnului să vă prindeți/împletiți părul mai ales datorită faptului că vă veți trage de păr dormind, și nu este o senzație foarte plăcută.
  • spălarea pe cap cu extensii este absolut obișnuită, doar cu mai mult simț. Iarăși, din spusele clientelor, unele se spală și cu părul dat peste cap și nu au avut probleme. Altele preferă spălatul cu părul dat pe spate, normal.
  • este recomandat să nu țineți extensiile mai mult decât trebuie deoarece, odată ce părul crește, există riscul ca părul dvs. de la rădăcină să se încâlcească și să înceapă să vă deranjeze la atingere, dar și datorită aspectului inestetic.
  • am întâlnit zeci de cliente care nu foloseau perie specială pentru pieptănat extensiile, iar extensiile lor arătau impecabil. Așadar, nici asta nu e o regulă strictă.
  • dacă vă așteptați ca extensiile să arate ca în filme, fără să faceți nimic, vă anunț că vă înșelați amarnic. Un păr lung și bogat necesită timp și atenție indiferent dacă are extensii sau dacă așa este de la mama natură, iar fetele care au în mod natural un astfel de păr cred că pot confirma cu ușurință acest lucru.

 

Am încercat să fiu cât mai obiectivă în relatarea aspectelor legate de îngrijirea și întreținerea extensiilor de păr. După cum ați observat, îngrijirea și întreținerea extensiilor nu impune reguli stricte, deși site-urile de specialitate oferă tot felul de indicații. Ceea ce e important este să aveți plăcerea de a vă îngriji părul și să căutați metoda care se potrivește cel mai bine pentru dvs. Produsele scumpe nu sunt o garanție pentru un păr strălucitor iar, de cele mai multe ori, metodele simple sunt cele care dau și cele mai bune rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *