Ce înseamnă “păr de calitate”?

“BABY HAIR”

În prezent, cea mai scumpă calitate a părului poartă denumirea de “BABY HAIR“. Acesta este colectat de la un singur donator, tânăr, cu un păr sănătos. Firul de păr este mai subțire, dar sănătos și strălucitor.

 

Ce înseamnă păr de calitate?

 

Părul de calitate superioară este păr 100% virgin. Acesta este colectat de la un singur donator, nu este tratat chimic și nu este “îmbunătățit” prin procese artificiale. Nu a fost vopsit sau decolorat niciodată, prin urmare, părul virgin există numai în culori naturale! Părul virgin este păr remy, însă nu întotdeauna părul remy este și virgin!

înseamnă păr natural colectat de la unul sau mai mulți donatori, păstrându-se cuticulele intacte, în aceeași direcție. Atunci când toate firele sunt urmează aceeași direcție, părul nu se va încâlci.

La colectare, tot părul este remy, însă datorită prelucrării învechite pe care unele fabrici le practică, părul poate ajunge non-remy la vânzare. Pentru a masca această problemă, se practică “baia chimică” sau tratamentul cu silicon, care oferă părului un aspect lucios și mătăsos, care, însă, după câteva spălări va reveni la forma inițială și se va încâlci!

Diferența între părul virgin 100%(VIP HAIR) și PĂRUL REMY este aceea că, donatorii părului virgin nu au vopsit, decolorat sau folosit vreodată produse chimice în păr, în timp ce donatorii părului remy au folosit. Amândouă categorii sunt păr natural!

 

Ce înseamnă “tratat chimic”?

 

Tot părul este păr remy la colectare, însă, datorită prelucrării prin metode învechite și rapide, firele de păr nu își păstrează direcția inițială. Pentru a da “masca” acest lucru, părul se introduce într-o “baie cu acid” care îndepărtează cuticulele naturale ale firului de păr, lăsându-l uscat, fără luciu, prin urmare, părul devine “non-remy“. După acest proces, părul(firul de păr) se “îmbracă” în silicon, care îi va oferi un aspect luminos, sănătos și natural. După câteva spălări, însă, părul va pierde urmele de silicon și va deveni aspru și ușor de încâlcit.

 

De unde provine părul?

 

Cei mai mari exportatori de păr din lume sunt China, Brazilia, Vietnam și India. În aceste țări mâna de lucru este ieftină, populația este săracă, iar femeile își cresc părul pentru ca, mai apoi să îl vândă producătorilor de extensii de păr și peruci. Cei mai mari importatori de păr sunt USA, UK și Franța. Aceștia sunt principalii cumpărători de păr, extensii de păr și peruci.

Părul provine de la donatori, așa cum am menționat. Atunci când părul este de proastă calitate, este posibil să fie mixat cu păr de animal sau cu silicon.

 

Citește și celelalte articole în care vei învăța cum să identifici extensiile din păr natural!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *