Când și de ce extensiile de păr “îți strică” părul?

Extensiile de păr nu mai sunt ceva nou pentru femeile din ziua de astăzi. Cu toate astea, un număr mare de persoane nu au purtat niciodată extensii de păr, iar cele care poartă, nu știu cum să le îngrijească. Răspunsul la întrebarea “Extensiile de păr strică părul?” este “În anumite cazuri, da!”.

Iată care sunt factorii care determină deteriorarea părului natural în urma purtării extensiilor de păr:

  1. Ai depășit perioada critică în care le poți purta! Dacă ți-ai aplicat extensii de păr la un specialist cu experiență, acesta te va sfătui să nu păstrezi extensiile de păr mai mult de 3 luni( la extensiile pe șuvițe), fără reaplicare, respectiv mai mult de 1 lună jumătate, în cazul extensiilor pe bandă(tape-in, cusute, microring pe bandă, etc). Oricine te îndeamnă să stai 6-8 luni cu extensiile în cap, îți promite porcării, iar tu vei fi cea care va suporta consecințele. De ce? în timp de 3 luni, zilnic îți cad în medie 100 fire de păr pe zi. Te piepteni zilnic. Te speli probabil și la 2-3 zile. Dormi. Te scarpini etc. Toate aceste activități se fac la rădăcină. Odată crescute, extensiile vor permite rădăcinii părului tău natural să se încâlcească mult mai repede!
  2. Ți le-a aplicat Tanti Leana, vecina de bloc, că e mai ieftin la ea! Multe dintre tipurile de extensii de păr pot fi aplicate și acasă, cu placă de păr sau cu improvizații. Multe dintre persoanele care aplică unghii, gene sau epilează, s-au “specializat” dintr-o dată în extensiile de păr să mai facă un ban în plus. E ok, ai ales un preț mai accesibil pentru tine, la o persoană care aplică extensii o dată pe lună și ai vrut să faci economie. Problema e, însă, că un specialist ar fi știut cum să le aplice(raport extensie/șuviță aplicare, secționare corectă a părului, distribuirea corectă a extensiilor în păr) într-un mod potrivit tipului tău de păr.
  3. N-ai respectat indicațiile specialistului! O dată ce ți-ai aplicat extensiile la un specialist, primești și indicațiile de întreținere a extensiilor. Chiar dacă extensiile au fost aplicate corect din punct de vedere tehnic, întreținerea extensiilor depinde numai de tine și este un aspect foarte important pe care nu trebuie să-l ignori!
  4. Ai prea multe extensii în păr! Dacă ai apelat la un specialist, acesta îți va spune, că îți va aplica atâtea extensii cât sunt necesare părului tău. Prin urmare, dacă părul tău e rar, nu vor intra mai mult de 100 buc. Dacă părul tău e mediu-des, vor intra 150-200 buc. Cu toate acestea, dacă tunsoarea ta permite, iar specialistul ține la părul tău, le poate distribui în păr în așa fel încât să arate foarte bine și cu mai puține extensii. Acest lucru nu îl știe Gina Manichiurista, Tanti Leana și Costel Zugravu’, care de cele mai multe ori, îți va aplica mult mai multe extensii decât ai nevoie, iar la spălare, aunci când părul e ud și greu, extensiile vor rupe din părul tău natural pentru că vor fi prea grele!
  5. Ai insistat să ți se aplice extensiile după mofturile tale! Orice specialist îți va spune cum e bine pentru părul tău, câte extensii ar trebui aplicate, cum. Dar, cu toate astea, ce e important e ca tu să pleci mulțumită de la el, iar tu ai vrut extensii pe un păr degradat, proaspăt crescut(fin, cum e în părțile laterale sau jos, la ceafă), iar specialistul, după ce ți-a spus că nu e ok, ți le-a aplicat pentru că așa ai vrut tu. În acest caz, amintește-ți că unele lucruri nu sunt făcute degeaba și data următoare, ascultă!

CURS EXTENSII DE PĂR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *